Honung

Höst 2016: Bina har gått och lagt sig för året, de hälsar att de ska vila upp sig för att kunna börja samla nektar någon gång i april. Tills dess har vi lite honung på lager som vi säljer, är ni intresserade så hör av er på adamnorman42@gmail.com eller sarakanahols@gmail.com

På Skedstad nr 3 finns det återigen bin. På vinden i gårdshuset finns en kista fylld med gamla nummer av Bitidningen från sent 1920-tal. I en buske bakom ladugården ligger resterna av en slunga. Vid samtal i med äldre folk i socknen så verkade som att Olaus Zetterberg hade bin på gården under första halvan av 1900-talet. Därför känns det extra roligt att det numera surrar av bin i trädgården igen.

Sedan våren 2016 har våra bikupor fått flytta till Skedstad tillsammans med drottningarna Greta, Lisa, Lovis och Undis. Nya drottningar för 2016 är Krösa-Maja, Kommandoran, Lina, Ida och Alma. I Skedstad utför de ett viktigt arbete med att polonera omgivande blommor, fruktträd och rapsfält runt om byn. Dessutom samlar de in nektar som ger en fantastik honung med smak av trakten.

I en framtid hoppas vi kunna bygga om en del av den gamla ladugården till ändamålsenliga lokaler där vi kan ta hand om större mängder honung. Tills dess håller vi det på en liten skala, men har ändå en del honung till salu. Vill du köpa honung eller veta mer om bin så är det bara att höra av dig.

Annonser